01 Presentasjon

Utstilling på Lydgalleriet Jeg jobber med en ny utstilling i samarbeid med Lydgalleriet. I denne utstillingen er lydens materialitet utgangspunktet for en undersøkelse av både materialenes klangmuligheter og deres meningsbærende egenskaper. Her reflekteres det rundt forholdet mellom kunst, teknologi, fysikk og materialitetens iboende historie.

02 Konsert på Hærverk

Omtaler av elektrisk regn Besøkstallene og tilbakemeldingene i forbindelse med utstillingen Elektrisk regn har vært gode, med omtaler i tyske Spex, NRK P2, Billedkunst, Ballade og Kompoddistene. Hør innslaget på NRK her.

03 Intervju om Elektrisk regn

Artikkel i Organised Sound Min artikkel Materiality in Sound Art, tar for seg den fornyede interessen for kinetisk lydkunst sett i lys av forholdet mellom kunst og materiale. Jeg går blant annet inn på historien til mekaniske musikkinstrumenter, immaterialitetens rolle i kunsthistorien samt hvordan jeg jobber med disse problemstillingene i egne arbeider. Artikkelen finner du i desember 2018 nummeret av … Read More

04 Ny artikkel

Intervju om Elektrisk regn Zane Cerpina har intervjuet meg for magasinet Pnek files. Intervjuet handler om teknikker og kunstneriske problemstillinger i min installasjon Elektrisk regn, og går videre inn på refleksjoner rundt den norske lydkunsten. Du finner intervjuet her.

05 Omtaler av Elektrisk regn

Konsert på Hærverk Søndag 16. desember 2018 fremfører jeg et nytt stykke musikk delvis inspirert av Axel Jensens roman «Lul» på Kafé Hærverk i Oslo. Fremføringen er en del av arrangementet 12 timers ambientmaraton! som begynner kl 1500.

06 Utstilling på Lydgalleriet

Presentasjon av Elektrisk regn Torsdag 29. november 2018 kl 1330 holder jeg en presentasjon på Kulturtanken om teknikker og kunstneriske problemstillinger i min installasjon Elektrisk regn. Presentasjonen er en del av Kulturtankens feiring av tidsskriftet Leonardos 50-års jubileum.

64

SKRIVINGEN AV ANALOGIQUE II ER I GANG Har akkurat startet skrivingen av et nytt stykke, Analogique II for fire elektroniske tasteinstrumenter. Utviklingen av spesialkonstruert elektronikk er i gang, og det dreier seg om noe så eksotisk som kontrollspenningsstyring av analog elektronikk med digital audiooppløsning. Drar til BEK i Bergen i begynnelsen av november 2010 for å arbeide med Trond Lossius … Read More

65

KATASTROFEBILDER FERDIG INNSPILT Innspillingen av verket Katastrofebilder er ferdig. Katastrofebilder er et 45 minutter langt verk for saksofon, fiolin, bratsj, cello, kontrabass og to slagverkere. Stykket klippes og mikses i løpet av 2014.

62

KONSERT PÅ GRØNLAND KAMMERMUSIKKFESTIVAL Jeg arbeider for tiden med et bestillingsverk til en konsert på Grønland Kammermusikkfestival 4. Desember 2010. Konserten arrangeres i anledning 100-års dagen for Pierre Schaeffers fødsel. Komposisjonen vil befinne seg et sted mellom lydinstallasjon og elektronisk musikk. Se opp for antiakusmatisk Schaefferiansk klangstruktur.

63

NORDHEIMKONSERT I HUDDERSFIELD Jeg drar til Nord-England og Huddersfieldfestivalen for å gjøre elektronikken på en konsert med elektronisk musikk av Arne Nordheim 25. november 2010 sammen med Nordheims faste tekniker gjennom mange år, Mats Claesson. De som spiller er: Eldbjørg Hemsing (fiolin) og Einar Steen-Nøkleberg (klaver).